agenda:


Kunst van het Geloven: “Ongelooflijk”

Voor de zesde keer openen enkele kapellen in de gemeente Boxmeer, waaronder het Koningskerkje, hun deuren voor kunst en publiek.

De fascinerende, soms confronterende verzameling hedendaagse kunstwerken is te zien binnen een prachtige ambiance van deze al eeuwenoude gebouwen.

De kunstenaars worden gevraagd de ruimte als het ware opnieuw in te richten. Sommigen zullen dit doen door zich de ruimte toe te eigenen, bijvoorbeeld door een grote installatie, die spanning oplevert. Anderen zullen kiezen voor werken die een interactie aangaan met de nog altijd sacrale omgeving. Met het thema  “Ongelooflijk” kan natuurlijk vrijelijk gespeeld worden.

De tentoonstelling wordt op 24 augustus geopend. Het Koningskerkje is gedurende 3 weekenden (25-26 augustus, 1-2 september, 8-9 september) van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken. In het Koningskerkje worden werken getoond van Rosemin Hendriks. Zij is bekend door haar secuur getekende portrettekeningen, opgebouwd uit klare lijnen, in zwart, wit en grijs.

Tijdens de tentoonstelling is ook het atelier van kunst-restaurateur Jitske van Groenland (Spoorstraat 3) geopend. Zij toont de bezoekers hoe een schilderij gerestaureerd wordt.

De andere locaties van Kunst van het Geloven zijn: Kapel Groeningen, Kloosterhuis Sambeek, Toren St. Jan Sambeek, Nepomuk kapel Boxmeer en de Mariakapel Holthees.

Klik hier voor meer informatie


Koningskerkje Vierlingsbeek