agenda:


Braintrigger

Deze expositie is op zondag 28 oktober en 4 november 2018 van 11.00u tot 17.00u in het Koningskerkje te Vierlingsbeek

Deelnemers;

José Keurentjes
Beppie Nabuurs-Jacops
Miriam Meulepas

(Olieverf schilderijen, mixed media en beeldhouwwerken)

José Keurentjes is gespecialiseerd in het werken met olieverf. Zij gebruikt vaak de 'nat in nat' techniek waardoor er prachtige kleurovergangen ontstaan. Haar landschappelijk en industriële abstracte olieverfschilderijen roepen een bepaalde sfeer op maar laten steeds iets tot de verbeelding over.
Haar ervaringen en observaties worden intuïtief en op gevoel afgebeeld op doek. Hierdoor behoudt het werk zijn spontaniteit.
José laat zich niet beïnvloeden door trends. Daardoor behoudt haar werk een eigen karakter.

jose-keurentjes.jimbo.com
jose.keurentjes@outlook.com

Beppie Nabuurs werkt graag met vele verschillende materialen. Ze is altijd op zoek naar het juiste materiaal dat voor haar gevoel het werk versterkt. Een versterking van emotie of van contrast en spanning. Ze houdt van de sleetse uitstraling van oud papier, ijzer en hout en gebruikt dit graag in haar werk. Door het vele gebruik van recycle materiaal krijgt dit een tweede leven.
De stik- en collage technieken die zij toepast in haar tekeningen en ontwerpen geven het werk meer spanning. En toevalligheden die tijdens het vele experimenteren ontstaan, geven het een verrassend en speels effect.

beppiejacops.webs.com
beppienabuurs@gmail.com

Beeldend kunstenares Miriam Meulepas maakt beelden van watergedragen polyester met als thema de kwetsbare mens. Vergankelijkheid en psychische stoornissen spelen hierbij een grote rol.
Ze toont de emoties van deze mens. Ook de emoties die ze door een beperking juist niet kunnen tonen. Er is voor deze mens weinig plaats in onze perfectionistische en gehaaste samenleving. Maar juist deze “imperfectie” maakt deze mens juist zo uniek. En dat is wat Miriam zo fascineert! Wat schuilt er achter deze blik?
Naast dit confronterende werk maakt ze ook fantasievoertuigen van oude machineonderdelen die bestuurd worden door een eigen ontworpen volkje van keramiek. Dit is voor haar pure ontspanning omdat ze hierin haar fantasie de vrije loop kan laten. Toch sluit het perfect aan bij haar emotionele en confronterende grote werk. Juist deze afwisseling schept voor haar een balans.

miriammeulepas.wix.com/kunst
janssenmeulepas@gmail.com

Tijdens deze expositie speelt het akoestische duo Djoly Faraday. Zij brengen zowel eigen werk als covers ten gehore.
Het duo bestaat uit Djoly Janssen en Stephan Brouwers. Stephan heeft een geheel eigen manier van gitaar spelen. Hij onderscheidt zich door zijn soepele techniek en eigen warme maar sprankelende sound. Djoly is een veelzijdig zangeres met een aangenaam eigen geluid. Muzikaal voelen zij elkaar feilloos aan wat het tot een perfect geheel maakt.
Djoly Faraday is geïnspireerd door artiesten als Newton Faulkner, Fink, Ed Sheeran en Eefje de Visser

djolyjanssen@hotmail.com